July 8, 2020

[Baby tema] Naša prva dva mjeseca

Sjedim na podu s laptopom i keksom u jednoj ruci i gledam svoje malo čudo kako se lijepo igra u gymu. Napokon nam je stigao novi gym jer sam stari uništila u sušilici, eto sada znam da baby gymovi ne idu u sušilicu. Odnosno, Ikein baby gym ne može u sušilicu, možda neki i mogu, ali ja više neću riskirati jer kada ju stavim u baby gym onda imam nekih 20ak minuta za sebe. I to tek od nedavno, prije nije voljela biti odložena nigdje. Ona je u biti moj priljepak, najslađi priljepak ikada.

childcare
childcare

Djeca su čudo i tu ljubav ne mogu mjeriti s ničime do sada, s niti jednom ljubavlju, ali da je teško bome je. Nema napornijeg i odgovornijeg ”posla” na svijetu, a opet niti jedan posao vas neće toliko ispuniti. Posebno kada vam se bebica prvi put nasmije, a vi se tješite da se smije vama, a ne da ju muče plinovi.

Sada kada sjedim i gledam ju ne mogu vjerovati da će nam za koji dan biti dva mjeseca, kao da sam još jučer imala trbuh do zuba i čekala kada ću više roditi. Pred kraj trudnoće više nisam znala što bi sa sobom, samo sam htjela roditi. Vrijeme bi kratila filmovima, serijama i YT videima.

Tako sam znala gledati razno razne videe na temu dan u životu mame s novorođenčetom. Da se pripremim i vidim što me sve čeka, a i što bi bilo zgodno kupiti za bebicu da imam tih prvih mjeseci dok se ne ufuramo.

Sve što imam reći na to je – lies, lies, lies! Ona fina muzikica, mama s osmjehom od uha do uha, našminkana, bebica mirna i spava ili se igra sama – koje laži :D. No, ako ste mama takve mirne bebice  i dan vam zaista tako izgleda, zavidim vam totalno (you lucky bitches :D).

Meni je u ova dva mjeseca tetra pelena najbolji prijatelj, odustala sam od presvlačenja nakon što me beba pobljuje, a kosa mi je pak stalno svezana jer kad te beba počupa vidiš sve zvijezde. Kako je Sara jednom zaspala tako da me je rukicom uhvatila za pramen kose i mi smo, tj. ja sam tako iskrivljena s njom ležala dva sata (jer nisam htjela riskirati da ju probudim dok sebe oslobađam) ne pada mi više na pamet imati puštenu kosu u njenoj (budnoj) blizini.

Mi nemamo red, ni raspored i iskreno fućka mi se. Trenutno mi je jedino bitno da izvučemo živu glavu, i ona i ja. Dakle, moj dan ne počinje jutarnjim buđenjem, hranjenjem bebe, uređivanjem sebe itd. Moj dan nikada ne prestaje :D. Kako dojimo, onda sam se na fejs učlanila u grupu podrške dojenju, jer informacija nikada dosta, pa sam se znala zapitati pod što se točno ubraja noćno dojenje (kada se broje podoji kroz dan, je l’). Je li noćno dojenje ono iza ponoći, a što je s dojenjem u 4 ili 5 ujutro, spada li to pod dnevni podoj ili noć. Eto, time sam se ja bavila u kasnim večernjim satima dok bi Sara spavala na meni.

Moj dan traje 24 sata i nikakvog reda u tom danu nema, iako sada kako se bližimo tom drugom mjesecu izgleda da nekakvu rutinu možda ipak i imamo. Nazire se ili se ja nadam. Oh kako sam drugačiju viziju imala, koje naivno čeljade sam bila. Misliš si, presvučeš bebicu da nije mokra, nahraniš ju, poigraš se s njom i ona spava, a ti imaš par sati za sebe – i svi se grohotom nasmiju.

Prvih tjedan dana kako smo došli doma sam bila u šoku da netko može toliko plakati bez prestanka i bez obzira što ti napravio – dao joj da jede, spustio ju da spava, nosio i nunao je, ona je plakala i plakala. Onda sam naučila što je to skok u razvoju – noćna mora svakog roditelja.

Prvi mjesec mi je doslovno u magli, a prvog tjedna se evo stvarno majke mi ne sjećam. Znam da sam bila izvan sebe i da sam se još oporavljala od poroda te da sam tu i tamo znala zaspati na wc-u i to je sve čega se sjećam. Tek su mi zadnji tjedni malo bistriji :D.

Prvi mjesec sam doslovno preležala s njom u krevetu jer je jedino na meni htjela biti, a da ne plače bez prestanka. Ništa ju nije zanimalo, ništa, samo da jede i spava na meni, a ja sam do neba bila zahvalna mojoj mami koja mi je pomogla da nešto pojedem i odem na wc. Ne znam kako bi da nisam imala nikoga. Bila bi pregladnjeli smrdljivko u krevetu. To je najveća ironija, provedete cijeli dan u krevetu, a strgani ste i smrdite. Kada bi bile same, znala bi ju spustiti na kratko u krevetić i otrčati na wc te se brzo vratiti k njoj jer bi neutješno plakala, a meni bi se srce kidalo dok bi u wc-u odlučivala hoću li oprati zube ili pomokriti se. Znala bi ujutro tako ležati s njom u krevetu, ona bi spavala na meni, a ja bi razmišljala ako ću se uspjeti ustati na koju minutu bez nje hoću li ići nešto pojesti ili otići na wc srediti se malo. Tako da stvarno ne znam kako su žene u tim videima uspjela imati full makeup ujutro na sebi.

Naša jutra nekada počinju u 4, nekada u 5, a nekada Sara odspava i do 10, mislim ona odspava i pritom nekoliko puta u polusnu jede do tih 10, a ja zujim pored nje u krevetu. Onda valjda počne to jutro iliti buđenje. Nahranim ju još jednom ako traži, presvučem ju (nekada to presvlačenje traje neko vrijeme jer ili se pokaka taman kad ju presvučem ili se toliko zbljucka da moram kompletno novu robicu vaditi) i stavim ju da se igra (zadnjih desetak dana se hoće igrati u viperu/baby gymu – napredak!).

I nakon igranja ponovimo sve ispočetka i tako cijeli dan. Čovjek bi rekao ništa lakše, ali to traje CIJELI DAN, a pod cijeli dan mislim na 24 SATA. Nekada mi se po noći zna dogoditi da nisam sigurna kad se krene meškoljiti jesam li ju nahranila ili to tek trebam učiniti ili ju pak trebam uspavati do kraja :D.

Nekada u naš dan ubacim šetnju, prvi mjesec nam je za to bio divan jer je bilo prekrasno vrijeme, sunčano i toplo, ali Sara se ne voli voziti u kolicima. Tako da bi šetnja završavala tako da bi ju nosila u jednoj ruci, a gurala kolica s drugom rukom.

Onda smo otkrili nosiljke, za po vani imamo Ergobaby Adapt, a za po doma sam uzela u Mülleru Chibolo elastičnu maramu. One su mi spas! Preporodila sam se s nosiljkama jer fkt više nisam mogla ju nositi na rukama bez neke pomoći. Tako da ju sada ujutro nakon igranja utrpam u nosiljku i onda ona sa mnom kuha, sprema i radi sve što treba. Ona naravno zaspe nakon par minuta (ili malo više minuta) i tada stvarno imam tih sat ili dva za sebe. Sada si baš biram novu nosiljku jer kako Sarita voli puno papati tako već ima 5 kila i bome ju moja leđa počinju osjećati u toj elastičnoj.

Iako je stvarno teško, zaista uživam i ova dva mjeseca ne bi mijenjala ni za što pa ni za osam sati sna u komadu i jelo koje ne moram jesti na eks.

Kako ste mi vi, kakva su vaša iskustva ako ste mame?

p.s. ako je nešto u tekstu nesuvislo napisano imajte na umu da ga je natipkala osoba koja već dva mjeseca nije odspavala kako spada :D.

OUR BLOG
March 20, 2024
How To Install Retrofit LED Recessed Lighting

Looking to upgrade your lighting fixtures at home or in your office? Retrofit LED recessed lighting might be the perfect solution for you. In this article, we explore the benefits of choosing retrofit LED recessed lighting, the tools and materials you will need for installation, and provide you with a step-by-step guide on how to […]

March 20, 2024
What Is LED Linear Lighting

LED linear lighting has become increasingly popular in both residential and commercial spaces due to its energy efficiency, longevity, and design flexibility. We explore the benefits of LED linear lighting, the different types available, how it is used in various lighting applications, and important safety considerations when installing LED linear lighting. If you are looking […]

March 20, 2024
Are LED Ceiling Lights Any Good

LED ceiling lights are a popular choice for modern lighting solutions in homes and offices. We will explore what LED ceiling lights are, how they work, and the advantages they offer over traditional lighting options. LED ceiling lights offer benefits like energy efficiency, durability, and versatility. However, there are disadvantages to consider, such as a […]

February 10, 2024
Will Steam Cleaning Get Blood Out Of Carpet

Have you ever wondered if steam cleaning can effectively remove blood stains from your carpet? In this article, we will explore what steam cleaning is, how it works, and the benefits it offers, such as chemical-free cleaning and killing bacteria. We will also discuss the types of blood stains that can and cannot be removed […]

February 10, 2024
Can Carpet Cleaner Be Used On Upholstery

Have you ever wondered if you can use carpet cleaner on upholstery? In this article, we will explore the similarities and differences between carpet cleaner and upholstery, as well as discuss the benefits and risks of using carpet cleaner on different types of upholstery. We will also provide you with tips on how to properly […]

February 10, 2024
How To Keep Rugs Clean With Pets

Pets can bring so much joy and companionship into our lives, but they can also bring some challenges, especially when it comes to keeping our rugs clean. From shedding fur to accidents and tracking in dirt, there are a few common obstacles pet owners face. With the right preparation, cleaning routine, and preventative measures, it […]

January 9, 2024
Can You Wallpaper Over Damp Proof Paint

Damp-proof paint is a crucial solution for preventing moisture and dampness from seeping into the walls of a building. But what if you want to add a decorative touch to these protected surfaces, like wallpaper? Can you wallpaper over damp-proof paint? This article aims to explore the possibilities and limitations of wallpapering over damp-proof paint, […]

January 9, 2024
How To Damp Proof A Wall

In today's article, we will be exploring the essential topic of damp proofing and its significance in maintaining the integrity and longevity of our walls. Dampness in walls can lead to a myriad of issues, ranging from structural damage to health hazards, making it imperative to understand the causes, signs, and effective damp-proofing techniques. We […]

January 9, 2024
What Is Damp Proofing Treatment

Damp-proofing treatment is a crucial aspect of maintaining the integrity of buildings and ensuring the well-being of occupants. It involves the application of various methods to prevent moisture and water from seeping into the structure, which can lead to a host of issues such as mold growth, decay of building materials, and compromised indoor air […]

November 30, 2023
Best Bedroom Wallpaper

Are you tired of your mundane and dull bedroom walls? Do you want to revamp your sanctuary with a touch of creativity and uniqueness? Look no further! In this article, we will be discussing the best bedroom wallpaper options to add a burst of life and personality to your space. Get ready to transform your […]

1 2 3 7
beauty and mess
We hope you find this site informative and modern, and that you can learn a lot! We would love to work with you as well as engage and create content for the site. This is a collaborative blog and we welcome beauty tips from the world over. 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram